Het meten van vitaliteit aan het begin van een vitaliteitstraject is van groot belang omdat het de basis legt voor een gerichte aanpak, zowel voor de organisatie als de medewerker. De Duurzame Inzetbaarheid IndeX-scan (DIX) meet alle aspecten van duurzame inzetbaarheid: gezondheid en vitaliteit, motivatie & betrokkenheid, vakkennis & vaardigheden en werk-privé balans. De vragenlijst, ontwikkeld door TNO, wordt beschikbaar gesteld in een veilige online omgeving (ISO 27001 gecertificeerd). In deze portal ontvangt de deelnemer ook de persoonlijke score in een dashboard.
 
Op organisatie- en/of groepsniveau (bij minimaal 30 deelnemers) krijgt de organisatie inzicht. Met de objectieve gegevens kan jouw organisatie zich baseren op feitelijke informatie, wat voorkomt dat beslissingen worden genomen op basis van subjectieve waarnemingen. Het helpt bij het in kaart brengen van risico’s en het stellen van prioriteiten. Zo kun je je richten op specifieke gebieden die de grootste impact hebben op de algehele vitaliteit en het welzijn van de medewerkers.
 
Het meten stelt de organisatie in staat om de vooruitgang in de loop van de tijd te evalueren. Dit maakt het mogelijk om de effectiviteit van implementaties te meten en aanpassingen te maken op basis van de voortgang.
 
Door medewerkers inzicht te geven in hun eigen duurzame inzetbaarheid en ze te ondersteunen in een gezondheidsbewuste cultuur, wordt een positieve bijdrage geleverd aan het welzijn binnen de organisatie.

Maatwerk, omdat iedere organisatie uniek is

De resultaten van de meting worden geanalyseerd en vertaald naar concrete aanbevelingen, zowel op organisatie- als individueel niveau.
 
De organisatie ontvangt overkoepelende aanbevelingen op basis van de groepsresultaten. Dit kan betrekking hebben op algemene trends, risico’s en kansen voor verbetering in duurzame inzetbaarheid. Het advies benadrukt mogelijkheden om prioriteiten te stellen, waardoor organisaties inzicht krijgen in de gebieden met de grootste impact op de algehele vitaliteit.
 Medewerkers ontvangen gepersonaliseerd advies op basis van hun scores, gericht op specifieke gebieden zoals gezondheid, motivatie, vaardigheden en werk-privé balans.
Tevens worden concrete stappen en strategieën voorgesteld voor de implementatie van verbeteringen. Het uiteindelijke doel van het adviesgedeelte is om praktische, haalbare stappen aan te reiken waarmee organisaties en medewerkers hun duurzame inzetbaarheid kunnen vergroten en het welzijn op de werkplek kunnen verbeteren.

“Haar kennis en passie over het onderwerp zijn aanstekelijk en brengt ze over op de aanwezigen, waardoor iedereen geïnspireerd de workshop verliet en gemotiveerd verder met het onderwerp aan de slag gaat”

Monique heeft bij onze organisatie een inspiratiesessie georganiseerd over vitaliteitsmanagement. Op een enthousiaste manier verschaft ze een helder theoretisch kader en wisselt de theorie af met laagdrempelige en praktische oefeningen. Ze heeft een goede basis neer weten te leggen waar we op verder kunnen bouwen. Haar kennis en passie over het onderwerp zijn aanstekelijk en brengt ze over op de aanwezigen, waardoor iedereen geïnspireerd de workshop verliet en gemotiveerd verder met het onderwerp aan de slag gaat.

Chris Menken Project Manager, Leen Menken Foodservice Logistic

Follow us on instagram

[instagram-feed]